UVJETI KORIŠTENJA NAŠIH USLUGA

Uvodne odredbe

Ovim Uvjetima korištenja naših usluga FanelHost (u daljnjem tekstu: Uvjeti korištenja), definiraju se odnosi između pružatelja usluga koje su predmet poslovanja i koje su objavljene na internetskoj stranici https://fanelhost.com i Korisnika usluge onako kako je definiran odredbama ovih Uvjeta korištenja naših usluga.

Na sve međusobne odnose između Pružatelja usluge, i Korisnika (vlasnik usluge, fizička ili pravna osoba koja koristi usluge Pružatelja, što uključuje i fizičke osobe koje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, imaju status potrošača), koji nisu posebno regulirani odredbama ovih Uvjeta korištenja, primjenjivati će se odredbe Zakona o obveznim odnosima, Opća uredba o zaštiti podataka (EU679/2016).

Naručivanjem usluge Korisnik kod narudžbe usluge i plaćanja nedvojbeno potvrđuje da je pročitao sadržaj ovih Uvjeta korištenja i da ih prihvaća u cijelosti kao obvezujuće.

FanelHost zadržava pravo izmijeniti ili dopuniti ove Uvjete korištenja u bilo koje vrijeme, i isti su dostupni javnosti javnom objavom na ovoj web stranici.

FanelHost pruža usluge Web hostinga i registracije domena. Obavezujemo se Korisniku pružiti izabranu uslugu. Detalji i karakteristike hosting paketa dostupni su na www.fanelhost.com i čine sastavni dio Ugovora.

Cijenik svih usluga koje pružamo javno je dostupan na www.fanelhost.com adresi i sastavni je dio ugovora. Za pružanje naših usluga klijentima šaljemo račun odmah po izdavanju usluge. Sve cijene su izražene u eurima (€).  Iznos za koji će biti zadužena platna kartica kupca bit će izražen u lokalnoj valuti kupca kroz konverziju u istu po tečaju koji koriste kartične organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Ukoliko platna kartica kupca nije izražena u eurima, iznos transakcije bit će konvertiran u valutu računa kupca prema tečaju njegove banke, odnosno izdavatelja platne kartice. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cijene navedene na našoj stranici.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, povjerljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptiranoj) formi upotrebom SSL protokola i PCI DSS sistema, kao trenutno najsuvremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantira procesor platnih kartica. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni provideru.

 

 

FanelHost zadržava pravo suspenzije ili otkazivanja svojih usluga korisnicima koji krše ove Uvjete korištenja po bilo kojoj osnovi.

– Svaki pokušaj da se napravi šteta na serveru ili šteta drugom korisniku je strogo zabranjena.
– Svako prekomjerno i zlonamjerno iskorištavanje resursa na serveru dovodi do ukidanja korisničkog računa.

Korisnik je suglasan da će Usluge biti korištene isključivo za zakonite svrhe. 

Usluge se ne mogu koristiti davanje pristupa prema:

– Sadržaju ili web stranici koja sadrži materijal koji je namijenjen za promicanje ilegalne aktivnosti, nezakonit, prijeteći, opsceni, uvredljiv, uznemirujući, klevetnički sadržaj i koji promiče mržnju ili koji krši bilo koji dio ovog Ugovora. Definicija takvog sadršaja je ostavljena na slobodnu procjenu FanelHost-a.

Hostanje game servera također nije dozvoljeno zbog potencijalnih problema sa DDoS napadima te licenciranjem istih.

Sadržaj web stranica (ili korištenje neke usluge u navedene svrhe) ne smije:

– posjedovati “hacking/cracking” programe, skripte i/ili slične sadržaje
– sadržavati maliciozni kod kojim je sadržaj stranice inficiran zbog nestručnog ili neredovitog održavanja CMS-a (npr. Joomla, Word press itd.).
– posjedovati viruse.
– sadržavati sadržaj vezan uz promociji ili poticanje na korištenje opojnih droga ili drugih sredstava čija je uporaba zabranjena zakonom.
– sadržavati bilo kakav pornografski sadržaj 
– sadržavati linkove na gore spomenuti materijal ili na upute kako se se isti koriste.

Zabranjeno je:

– slanje reklamnog neželjenog e-maila (SPAM). Također, nije dozvoljeno slanje takvih poruka na Usenet (NEWS) grupe.
– slanje tzv. lanac pisama (chain letter)
– koristiti naše usluge za DOS napade

Korisnik snosi potpunu odgovornost za zakonitost, sadržaj, kakvoću i istinitost informacija, aplikacija, podataka, slika, audio i video zapisa kao i svih drugih materijala koje ponudi i učini dostupnima putem weba, elektroničke pošte ili ostalih internet usluga.

FanelHost se potpuno ograđuje od Sadržaja objavljenog od strane Korisnika. Korisnik se slaže da neće objavljivati ili prenositi sadržaj koji je zaštićen pravima intelektualnog vlasništva (industrijsko vlasništvo, autorsko pravo i srodna prava), bez pristanka vlasnika odnosno nositelja prava.

Što znači neograničen prostor i promet? 

To znači da korištenjem neograničenih paketa ne morate brinuti o korištenju prostora i prometa (bandwidtha) koji vaša web stranica koristi i generira. No bez obzira na navedeno, svakako je potrebno da se sama aplikacija optimizira na vašoj stranici na način da ne ugrožava rad drugih korisnika na serveru. 

Racionalno korištenje dostupnih resursa je preduvjet za brzo i jednostavno učitavanje vaše web stranice za posjetitelje. 

Što nije dopušteno na neograničenom paketu? 

Ukratko, nije dopušteno zloupotrijebiti karakteristike ovih paketa i upotrebljavati ih za web stranice koje su primarna svrha zlouporabe dostupnog prostora ili protoka: 

– Prodaja ili dijeljenje dostupnih resursa klijentima. Za takve potrebe, javite nam se da vam ponudimo reseller hosting pakete. 

– Prijenos datoteka ili daljnja distribucija / prodaja sadržaja. 

– Korištenje ovih paketa kao rezervnog poslužitelja. 

– Gaming serveri, audio / video streaming, poslužitelji za oglašavanje. 

Što nas razlikuje od drugih providera? 

Svi provideri imaju ista ili slična ograničenja za kontrolu i definiranje dopuštenih radnji na svojim hosting paketima. Važna je razlika u tome da ćete od nas pravodobno primiti upozorenje u slučaju kršenja bilo kojih od navedenih ograničenja.

Domene:

Za registraciju i korištenje domena plaća se naknada prema našem cjeniku. Sve obavijesti vezane uz registraciju, transfer, produženje, brisanje, suspenziju ili plaćanje domene slati ćemo 30 dana prije isteka na email adresu koju je klijent upisao prilikom procesa narudžbe domene. Domena se neće registrirati dok korisnik koji plaća naknadu ne uplati naknadu za njenu registraciju.

HR domene se registriraju i koriste u skladu sa Pravilnikom Carneta (http://www.dns.hr/o-domenama). 

ZA SADRŽAJ NA SVOJOJ DOMENI I WEB PROSTORU ISKLJUČIVO VI ODGOVARATE!

U slučaju kršenja ovih Uvjeta korištenja, zamoliti ćemo Vas da uklonite sporni materijal u roku od 12 sati.

U iznimnim slučajevima ako se radi o SPAMU ili ozbiljnijoj zlouporabi (npr. napad na drugi server ili bankovne prevare itd.) paket/uslugu/domenu ćemo odmah suspendirati kako bi spriječili nastajanje nove štete.

Ako i dalje sporni materijal ostane na serveru, otkazati ćemo naše usluge!

Za sve upite ili reklamacije korisnik se može obratiti pismenim putem na info@fanelhost.com, a davatelj usluge FanelHost se obvezuje da će u pravovremenom roku (najkasnije 10 dana) dati pisani odgovor. 

Zakupom web prostora tj. usluga FanelHost-a podrazumijeva se da ćete se pridržavati gore navedenih pravila i uvjeta korištenja, odnosno da prihvaćate ovaj Ugovor o pružanju web hosting usluga.

PRAVILA PRIVATNOSTI

Prikupljanje podataka 

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada za to postoji potreba, bilo radi ispunjavanja zakonskih ili legitimnih interesa, ili putem privole, kada nam svojom voljom dajete takve 

Obrada podataka 

Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha: 

– Radi ispunjavanja zakonskih uvjeta u vezi s obavljanjem posla 

– Radi uspostave primarnog kanala komunikacije s vama; 

– Radi povremenog slanja e-poruka (koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama, itd.) 

Automatsko bilježenje informacija 

Naš poslužitelj koristi statistički softver, standardno obilježje svih web poslužitelja koji nije karakterističan samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućava nam da web stranice prilagodimo na način da budu što jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine web preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica i sl.). U ovom slučaju ne bilježe se nikakvi osobni podaci. 

Zaštita vaših podataka 

Ulažemo sve svoje napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su konstantno zaštićeni od gubitka, krivotvorenja, manipulacije, neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja. Podaci su dostupni samo osobama kojima je to nužno za obavljanje posla, a svi naši djelatnici i partneri obvezali su se na povjerljivost podataka. 

Pohrana i rok čuvanja podataka 

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja vašeg poslovnog odnosa s nama. Osobne podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe redovito brišemo nakon proteka zakonski utvrđenih rokova ili temeljem vašeg zahtjeva za brisanjem podataka. 

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja naše web stranice ili aplikacije? 

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, podatke o kreditnoj kartici, ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga. 

Kada prikupljamo podatke? 

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama. 

Kako koristimo vaše podatke? 

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispune anketa, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe: za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani, za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile, kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci, za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice, za bržu obradu transakcija, za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga. 

Kako štitimo podatke o posjetiteljima? 

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji. Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije. Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim poslužiteljima. 

Koristimo li “kolačiće”? 

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. 

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića. 

Ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno. 

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti ili uvjeta korištenja možete nam se obratiti na: info@fanelhost.com

FanelHost

30 N Gould St
Ste R
Sheridan, WY 82801
USA